Telefonische verkooppraat

Ring, ring... .

Met Duparc.

Goeienavond meneer of mevrouw Duparc, houd U van Parijs, jazeker toch? Dan kan ik U iets heel bijzonders aanbieden in verband met eeneenmalige actie van Loisirs de Paris, reisburo de Zwaan, Arnhem!

D. Waar gaat dat dan over, als ik vragen mag, en wat is die aanbieding?

T(elemarketeerster): U krijgt 15 hotel tegoed bonnenvoor Parijs , jaar geldig, voor de ongelofelijke aanbiedingsprijs van € 75,00 als U meteen boekt! En met verdere extra kortingen in Parijs tijdens uw bezoek.

D. Wàt krijg je daar dan precies voor? Iets langzamer praten, a.u.b., ik ben slechthorend.

T. (stem verheffend) Een grandiose sightseeing tour door de binnenstad per luchtgekoelde bus die U direct van uw hotel, vlakbij Place Monceau, naar hartje stad, Station Lazare, brengt, elke dag van de drie dat U daar verder gratis kunt verblijven.

D. bromt: nou dat klinkt niet slecht, maar wat is er dan in die bustocht onderweg door Parijs te zien als ik U vragen mag?

T. Oh, U gelooft het niet, zo ontzettend veel. Speciaal voor onze Nederlandse gasten een comisch toneelstukje in de bus tijdens de rit: Parijs een eeuw geleden. U zult een komiek stel zien, hij een spillebeen die makreel wil verkopen bij St Lazare, bespottelijk lange nek met een soort mand op z'n hoofd; zij, een viswijf naast hem die hem express op z''n tenen trapt, en dat viswijf en hijzelf ook beginnen tegen elkaar te schelden. U zult schuddebuiken van het lachen. Werkelijk: U zult genieten van dat gratis ritje hartje centrum!

En als U denkt "is dat alles?", dan zult U bij het uitstappen bij St Lazare getracteerd worden op een typisch Parijse klucht anno 1913: de haricot die U eerder vermaakte in de bus zal ook uitgestapt zijn en dan -let goed op- een saltimbanco maken met een andere Harlekijn die hem een knoop lijkt aan te willen naaien: Parijse humor uit de gouden jaren begin 20e eeuw toen de Eerste Wereldoorlog net was weggeëbd.. .

Mag ik U voor dit fantastisch aanbod strikken?

Geen opmerkingen: